3. Srednjoeuropski kup, Zagreb: Tanja Zorman i dalje vodeća, Amanda Mlinarić s novim osobnim rekordom

Proteklog se vikenda, 24. lipnja 2012. godine, u Zagrebu na nogometnom terenu u Dugom Selu održao treći ovogodišnji Srednjoeuropski kup. Ovog puta, organizator je bio Streličarski klub Agram iz Zagreba koji je ugostio oko 160 streličara iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, Srbije, te Bosne i Hercegovine.

Varaždinka Tanja Zorman zadržala je vodeću poziciju nakon tri natjecanja u konkurenciji seniorki složeni luk. Tanja je bila vodeća od prvog natjecanja koje se održalo u svibnju u Kamniku, Slovenija. Vodstvo je potvrdila početkom lipnja u Beogradu, Srbija, te je taj niz nastavila i u Zagrebu.

Tanja je u Zagrebu otpucala 656 krugova što je bilo dovoljno da zauzme prvo mjesto u svojoj konkurenciji (seniorke složeni luk).

Amanda Mlinarić je u konkurenciji djevojčica do 12. godina složeni luk zauzela prvo mjesto 676 krugova što je Amandi novi osobni rekord.

U konkurenciji seniora složeni luk nastupili su Cvijetoslav Zorman i Tomislav Mlinarić. Zorman je sa 661 krugom zauzeo 17.mjesto, te ga je svega jedan krug dijelio od 16.mjesta koje je vodilo u daljnji krug natjecanja (eliminacije). Mlinarić je nakon kvalifikacija bio 27. sa 633 kruga.

U konkurenciji seniorki zakrivljeni luk, nastupila je Ana Zorman koja je nakon kvalifikacija bila četvrta sa 500 krugova. U prvom krugu eliminacija, u polufinalu, Ana je bila bolja od Viktorije Sukser iz Zagreba rezultatom 6:4 u setovima. U borbi za zlato, od Ane je bila bolja Christine Mlinaric iz Austrije rezultatom 3:7.

Goran Gojković je u konkurenciji seniora standardni luk bio četvrti sa 555 krugova. Gojković je u polufinalu pucao protiv Đure Rabuzina iz Novog Marofa te pobijedio rezultatom 6:3 u setovima, a u finalu je bio bolji od Mire Srneca iz Sunje rezultatom 6:0 u setovima, te se sa četvrtog mjesta popeo na prvo.