Zlatna strijela – 900 krugova, Prelog: Marenčić, Gojković i Rutić pucali za Zlatnu strijelu

Dan nakon turnira u Brinju, streličari su se okupili u Prelogu na FITA 900 krugova za 17. Zlatnu strijelu Grada Preloga. Organizator ovog natjecanja je bio SK Prelog koje se održalo na nogometnom igralištu NK Otok u Otoku pokraj Preloga.

U konkurenciji djevojčica do 12.godina složeni luk nastupila je Amanda Mlinarić koja je zauzela prvo mjesto s vrlo visokim rezultatom od 850 krugova.

Kod seniora složeni luk natjecala su se tri varaždinska streličara koji su zauzeli deveto, deseto i jedanaesto mjesto. Deveti je bio Tomislav Mlinarić sa 854 kruga, deseti je bio Cvijetoslav Zorman sa 852 kruga, a odmah iza njega je bio Alen Ružić sa 846 krugova.

Drugo mjesto je pripalo Ani Zorman u konkurenciji seniorki zakrivljeni luk sa 729 krugova.

Ravno 800 krugova ispucao je Goran Gojković u konkurenciji seniora standardni luk što mu je donjelo prvo mjesto, dok je Vjekoslav Rutić također zauzeo prvo mjesto ali kod veterana standardni luk sa 736 krugova s novim državnim rekordom.

Zoran Marenčić je nastupio u konkurenciji seniora goli gdje je sa 817 krugova bio treći.

Nakon otpucanih kvalifikacija, četriti najbolja streličara u apsolutnoj konkurenciji složenog, zakrivljenog, golog i standardnog luka pucali su na jaje. Svatko je imao pravo na tri pokušaja, te je u ta tri pokušaja trebao biti bolji od svog protivnika da bi ušao u finale za Zlatnu strijelu grada Preloga.

Zoran Marenčić je ušao među četiri najbolja u golom luku, a Goran Gojković i Vjekoslav Rutić među četiri najbolja u standardnom luku. Nitko od njih nije pogodio jaje, te nije ušao u finale za Zlatnu strijelu.