4. Srednjoeuropski kup, Oradea: Varaždinci vrlo uspješni

28. i 29. srpnja 2012. godine u rumunjskom gradu Oradei držao se 4. ovogodišnji Srednjoeuropski kup – Royal Trophy.  Rumunjski streličarski savez u dva dana ugostio je streličare iz Hrvatske, Slovenije, Rumunjske, Ukraine i Mađarske. Natjecanje se održalo u disciplini FITA 2×70/50 metara kao kvalifikacije koje su se pucale u subotu, te eliminacije koje su bile na rasporedu u nedjelju.

Počasni gost ovog natjecanja bio je rumunjski princ Radu koji je podijelio nagrade najboljim streličarima.

Varaždinski streličari bili su vrlo uspješni. Mix ekipa u složenom luku koju čine Tanja i Cvijetoslav Zorman zauzeli su prvo mjesto, Tanja Zorman je u konkurenciji seniorki složeni luk zauzela drugo mjesto. Drugo mjesto je također pripalo ekipi SK Cekin u složenom luku (Cvijetoslav Zorman, Alen Ružić i Tomislav Mlinarić), te je Tomislav Mlinarić bio treći u konkurenciji seniora složeni luk.

U konkurenciji seniorki složeni luk, Tanja Zorman je nakon kvalifikacija bila prva sa 657 krugova. U eliminacijskom dijelu natjecanja, u polufinalu, Tanja je bila bolja od Jakab Gabrielle iz Mađarske rezultatom 136:131. U finalnom meču, za zlato, od Tanje je bila bolja Czaban Leonora iz Mađarske rezultatom 129:138, te je Tanji pripalo drugo mjesto kojim se zadržala vodstvo u sveukupnom poretku za Srednjoeuropski kup.

Kod seniora složeni luk, nastupila su četiri varaždinska predstavnika koji su u kvalifikacijama otpucali slijedeće rezultate: Cvijetoslav Zorman je bio peti sa 658 krugova, Tomislav Mlinarić šesti sa 646 krugova, Alen Ružić deveti sa 624 kruga, te Mario Strelec 14. sa 578 krugova.

U prvom krugu eliminacija, u 1/8 finala, Zorman je bio bolji od Karoly Kovacsa (Mađarska) rezultatom 140:126, dok je Mlinarić bio bolji od Daniela Stefanescua (Rumunjska) rezultatom 133:128. Ružić je izgubio od Imre Fejesa (Mađarska) rezultatom 130:136, a Strelec od Mugur Nicua (Rumunjska) rezultatom 125:136. U četvrtfinalu Mlinarić je bio bolji od Attile Halasza (Mađarska) rezultatom 139:128, dok je Zorman izgubio od Tamasa Komaromia (Mađarska) reuzltatom 136:142. U polufinalu je Mlinarić izgubio od Mugur Nicua (Rumunjska) rezultatom 133:142, te je u idućem krugu pucao za broncu gdje je pobijedio Tamasa Komaromia (Mađarska) rezultatom 136:132.

U konkurenciji seniorki zakrivljenog luka nastupila je Ana Zorman koja je zauzela 6.mjesto sa 460 krugova. U 1/4 finalu je od Ane bila bolja Luminita Boros (Rumunjska) rezultatom 0:6, što je Anu ostavilo na 6.mjestu.

U ekipnom dijelu natjecanja streličarski klub Cekin imamo je predstavnike u seniorima složeni luk, te u mix ekipi.

Ekipa seniora složeni luk u sastavu Cvijetoslav Zorman, Alen Ružić i Tomislav Mlinarić je nakon kvalifikacija bila druga sa 1928 krugova. U polufinalu su bili bolji od ekipe Rumunjske rezultatom 212:187, dok su u finalu za samo jedan krug izgubili od ekipe Mađarske koja je u kvalifikacijama imala skoro 100 krugova prednosti. Ekipa SK Cekin zauzela je drugo mjesto.

Mix ekipa složeni luk koju su činili Tanja i Cvijetoslav Zorman u kvalifikacijama je bila druga sa 1315 krugova. Tata i kćer Zorman u polufinalnim borbama bili su bolji od ekipe Mađarske rezultatom 144:134. U finalnoj borbi sa drugom ekipom Mađarske došli su do izjednačenja (rezultat 147:147), te je o pobjedniku odlučivala po jedna strijela svakog člana ekipe. Ekipa Cekina bila je bolja rezultatom 18:14, te su osvojili prvo mjesto.