Prvenstvo Hrvatske, Sisak: Jasna Porobija, Ana Zorman i Radivoj Miladinović osvojili prvo mjesto

U organizaciji streličarskog kluba Sisak i Hrvatskog streličarskog saveza 2. rujna 2012. godine održano je Prvenstvo Hrvatske u streličarstvu u disciplini FITA 2×70/50 metara + OR. Ove godine na PH nastupilo je oko 140 streličara što je najveći broj natjecatelja na vanjskom PH od kada se takva natjecanja održavaju. Suca državnog prvenstva bili su Vladimir Šincek iz Varaždina, Anđelko Praskalo iz Osijeka i Miroslav Villi iz Zagreba.

Streličari varaždinskog kluba Cekin nastupili su u velikom broju, te su ostvarili vrlo vrijedne rezultate. Varaždinci su osvojili tri zlata, dva srebra i dvije bronce.

U konkurenciji seniorki tradicionalni luk, Jasna Porobija je osvojila prvo mjesto sa 572 kruga.

Radivoj Miladinović je bio prvi u konkurenciji veterana tradicionalni luk sa 602 kruga, a Nenad Slukić drugi sa 570 krugova.

Kod seniorki zakrivljeni luk, Ana Zorman je nakon kvalifikacija bila druga sa 520 krugova. U polufinalu je pucala protiv Ivane Sumić iz Zadra te pobijedila rezultatom 6:0, te je u finalu bila bolja od Viktorije Sukser iz Zagreba također rezultatom 6:0 što joj je donijelo prvo mjesto.

Zoran Marenčić se natjecao u konkurenciji seniora goli luk gdje je nakon kvalifikacija bio treći sa 611 krugova. U četvrtini finala Zoran je bilo bolji od Krunoslava Valentića iz Sesveta rezultatom 6:2. U polufinalu je bio bolji od Damira Maroševića (SK Kuna) rezultatom 6:4, dok je u finalu izgubio od Zorana Petrovića (SK Kuna) rezultatom 3:7 što mu je osiguralo drugo mjesto.

U konkurenciji seniora složeni luk nastupili su Stjepan Gašparić koji je u kvalifikacijama bio deveti sa 663 kruga, Tomislav Mlinarić koji je bio 16. sa 642 kruga i Mario Strelec 18. sa 626 krugova. U osmini finala, Gašparić je pucao protiv Vladimira Bartola iz Brinja te je izgubio rezultatom 134:135, a od Mlinarića je bio bolji Marko Juranić iz Zagreba rezultatom 131:138. Gašparić je natjecanje završio na 12. mjestu, Mlinarić na 14., dok je Strelec ostao na 18. mjestu.

Stjepan Gašparić, Tomislav Mlinarić i Mario Strelec su u ekipnom dijelu natjecanja bili treći sa 1931 krugom u konkurenciji seniora složeni luk.

U standardom luku nastupili su Goran Gojković u konkurenciji seniora i Vjekoslav Rutić u konkurenciji veterana. Vjekoslav Rutić je osvojio treće mjesto sa 475 krugova. Goran Gojković bio je četvrti nakon kvalifikacija sa 568 krugova. Gojković je u četvrtfinalu izgubio od Željka Ahela iz Siska rezultatom 0:6 što mu je bilo dovoljno za 7. mjesto.