Srednjoeuropski kup, finale: Tanja i Ana Zorman najbolje u svojoj konkurenciji

Početkom rujna u Budimpešti se održao 5., posljednji ovogodišnji Srednjoeruopski kup. Nakon turnira u Kamniku, Beograda, Zagreba i Oradee, došli smo i do finala u Budimpešti. Varaždinke Tanja i Ana Zorman nastupom u Budimpešti potvrdile su prvo mjesto u ukupnom poretku koje je Tanja držala od samog početka, a Ana od Beograda.

Oko 180 streličara natjecalo se na natjecanju u Budimpešti gdje ih je jak vjetar pratio od samog početka natjecanja. Nastupili su streličari iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Mađarske, Slovačke…

U konkurenciji seniorki složeni luk Tanja Zorman je u kvalifikacijama zauzela drugo mjesto sa 641 krugom. U prvom krugu eliminacija Tanja je bila slobodna dok je u polufinalu pucala protiv Lane Koller Fundelić iz Samobora koju je pobjedila rezultatom 137:129. U finalu je od Tanje bila bolja Ivana Buden iz Zagreba rezultatom 128:135.

Drugo mjesto na ovom natjecanju je Tanji bilo dovoljno da potvrdi prvo mjesto u sveukupnom poretku koje je držala od samog početka sezone.

Kod seniorki zakrivljeni luk nastupila je Ana Zorman koja je petim mjestom i 476 krugova zadržala prvo mjesto u sveukupnom poretku kojeg je držala od turnira u Beogradu.