Natjecanjem u Novom Marofu započela nova dvoranska sezona

Proteklog se vikenda u Novom Marofu održao prvi dvoranski turnir u ovoj sezoni – Martinjski turnir. U subotu, 10. 11. 2012. godine, su na rasporedu bile kvalifikacije i eliminacije za zakrivljeni i standardni luk, dok su se u nedjelju natjecali streličari u složenom, golom i tradicionalnom luku.

Subota, 10.11.2012.god.

Jedini varaždinski predstavnik u subotu bio je Vjekoslav Rutić koji je u konkurenciji veterana standardni luk osvojio prvo mjesto sa 439 krugova.

Nedjelja, 11.11.2012.god.

U nedjelju je nastupilo sedam varaždinskih streličara u nekoliko kategorija.

Najmlađi član SK Cekin, Amanda Mlinarić osvojila je prvo mjesto sa 523 krugova u konkurenciji djevojčica do 12. godina složeni luk.

U konkurenciji seniora složeni luk nastupili su Tomislav Mlinarić, Stjepan Gašparić, Alen Ružić i Mario Strelec. Tomislav je u kvalifikacijama zauzeo 9.mjesto sa 565 krugova, Stjepan 12. mjesto sa 561 krugom, Alen 17. mjesto sa 554 kruga i Mario 18. mjesto sa 551 krugom. U prvom krugu eliminacija, 1/8 finala, Tomislav je pucao protiv Vladimira Razuma te izgubio rezultatom 6:5 što znaći da je zadnja strijela odlučivala o pobjedniku meča, dok je od Stjepana bio bolji Darko Uidl rezultatom 6:2. Tomislav je natjecanje završio na 9. a Stjepan na 13. mjestu.

Zoran Marenčić je nastupio u konkurenciji seniora goli luk gdje je natjecanje završio na trećem mjestu. Nakon kvalifikacija, Zoran je bio drugi sa istim brojem kruga kao i prvi, ali s dvije desetke manje. Zoran je u 1/4 finala pucao protiv Nenada Štabeka i pobijedio rezultatom 6:0, u polufinalu je od Zorana bio bolji Dražen Herendić 2:6, dok je u borbi za broncu Zoran bio bolji od Dobroslava Oštreka rezultatom 7:1.

Kod seniora tradicionalni luk, nastupio je Radivoj Miladinović Pajo koji je nakon eliminacija završio na trećem mjestu. Radivoj je nakon kvalifikacija bio 5. sa 489 krugova. U prvom krugu eliminacija, u 1/4 finala, Radivoj je bio bolji od Borisa Bedenika rezultatom 7:1, u polufinalu je izgubio od Darka Polića rezultatom 2:6. U borbi za broncu bio je bolji od Marinka Vraneševića rezultatom 6:2.