Varaždinci na 2.Svjetskom dvoranskom kupu u francuskom Nimesu

Od 18. do 20. siječnja 2013. godine u francuskom gradu Nimesu održava se 2. ovogodišnji Svjetski dvoranski kup. Prvo natjecanje bilo je u prosincu 2012. u Singapuru, dok će treće natjecanje i finale biti kao i prošle godine u Las Vegasu početkom veljače. Turnir u Nimesu je jedan od najvećih dvoranskih turnira gdje ove godine nastupa oko 1000 streličara iz cijelog svijeta.

Varaždinci su se drugu godinu za redom zaputili prema Nimesu, dok je prijašnjih godina nastupala jedino Tanja Zorman u konkurenciji juniorki pa nakon toga u seniorskoj konkurenciji u složenom luku.

Ovaj vikend će u konkurenciji seniora zakrivljeni luk nastupiti Cvijetoslav Zorman i Goran Gojković, a u konkurenciji seniora složeni luk Alen Ružić, Tomislav Mlinarić, Stjepan Gašparić i Mario Strelec. U konkurenciji juniorki složeni luk nastupiti će Viktoria Diakova iz Ukraijne kao novi član SK Cekin.

U petak i subotu su na rasporedu kvalifikacije, 2×18 metara, dok su u nedjelju na rasporedu eliminacije i Secondary tournament na kojem mogu nastupiti svi oni koji nisu ušli u 32 najbolja u svojoj konkurenciji.

Službena web stranica turnira