EP Rzeszow: Viktoria Diakova peta!

Poljski grad Rzeszow ponovno je domaćin Europskom dvoranskom prvenstvu u streličarstvu. Od 26. veljače do 2. ožujka najbolji europski streličari i streličarke najtecati će se za titulu europskog prvaka/prvakinje. Hrvatska reprezentacija ostvarila je vrlo dobre rezultate u kvalifikacijama, a u eliminacijama su samo pokazali da spadaju među najbolje streličare Europe.

Jedini predstavnik SK Cekin je Viktoria Diakova koja nastupa za Ukrainu. Viktroia je u kvalifikacijama bila osma sa 571 krugom.

Viktoria je danas u kvalifikacijama pucala vrlo dobro te je natjecanje završila na vrlo visokom petom mjestu! U prvom krugu eliminacija Viktoria je bila slobodna, u osmini finala bila je bolja od dankinje Frandsen Ide rezultatom 6:4, dok je u četvrtini finala od Viktorie bila bolja Maja Orlić iz Ogulina rezultatom 4:6, što je bilo dovoljno da Viktoria zauzme peto mjesto.

Čestitke hrvatskim streličarima koji su ostvarili vrlo visoke rezultate: Maja Orlić je treća, Matija Mihalić je sedmi, Bruno Žic osmi, Vedran Orlić deveti! U subotu su na rasporedu finala gdje se Ivana Buden i Mario Vavro bore za zlato! Ne smijemo zaboraviti čestitati Maji Orlić na novom svjetskom kadetskom rekordu (588 krugova) koji je ujedno i novi kadetski, juniorski i seniorski rekord Hrvatske!