Prvenstvo Hrvatske FITA: Veron prvi, Robert drugi, Tomislav i ekipa SK Cekin treći

Streličarski klub Sisak i Hrvatski streličarski savez proteklog su vikenda, 14. i 15. rujna, na prostorima Streličarskog centra SK Sisak organizirali Prvenstvo Hrvatske u FITA disciplini. U subotu su na rasporedu bile kvalifikacije na tri udaljenosti, dok se u nedjelju gađalo na najkraću udaljenost kvalifikacija, a nakon toga najbolji streličari u svojoj konkurenciji ušli su u eliminacije.

U konkurenciji seniora složeni luk, nastupila su tri varaždinska streličara. Nakon kvalifikacija, Stjepan Gašparić bio je deseti sa 1296 krugova, Tomislav Mlinarić trinaesti sa 1285 krugova, a Marijan Potočki sedamnaesti sa 1169 krugova. Nakon eliminacija, Tomislav Mlinarić se popeo za deset mjesta te je osvojio treće mjesto. Stjepan Gašparić je završio na 11. mjestu, a Marijan Potočki na 17. mjestu.

Prvo, odnosno drugo mjesto u konkurenciji kadeta tradicionalni luk, osvojili su Veron Habek sa 933 kruga i Robert Remar sa 873 kruga.

Nakon kvalifikacija, Alen Remar zauzeo je peto mjesto sa 1116 krugova u konkurenciji kadeta zakrivljeni luk, te je tu poziciju zadržao i nakon eliminacija.

Kod seniora zakrivljeni luk, Miroslav Habek zauzeo je četrnaesto mjesto sa 912 krugova, a Goran Gojković petnaesto mjesto sa 850 krugova. Nakon eliminacija, Miroslav Habek je zauzeo 12. mjesto, a Goran Gojković 16. mjesto.

Treće mjesto pripalo je ekipi seniora složeni luk SK Cekin u sastavu Stjepan Gašparić, Tomislav Mlinarić i Marijan Potočki sa otpucanih 3750 krugova (1296+1285+1169).