Martinjski turnir: Zoki prvi, Alenu osobni rekord

Streličarski klub Grebengradski streličari iz Novog Marofa, koji su nam velikodušno prepustili svoj termin za Martinjski turnir da bi mi mogli proslaviti svoj rođendan, ovog su vikenda ugostili prvo streličare zakrvljenog i golog luka u subotu, pa streličare složenog i dugog luka u nedjelju. Uz kvalifikacije u dvoranskom krugu 2×18 metara, streličari su imali i eliminacijski dio natjecanja.

U najbrojnijoj konkurenciji, seniori složeni luk nastupili su Tomislav Mlinarić i Stjepan Gašparić koji su nakon eliminacija zauzeli 11. odnosno 12. mjesto. Tomislav je u kvalifikacijama otpucao 557 krugova, a Stjepan 554 kruga.

Zoran Marenčić je u konkurenciji seniora goli luk zauzeo prvo mjesto nakon eliminacija, dok je u kvalifikacijama otpucao 507 krugova što je ujedno bio i najbolji rezultat kvalifikacija u toj kategoriji.

366 kruga bila su dovoljna Robertu Remaru da zauzme prvo mjesto u konkurenciji dječaka do 14 godina tradicionalni luk.

U konkurenciji dječaka do 12 godina zakrivljeni luk, Veron Habek je osvojio drugo mjesto sa 396 krugova.

Alen Remar i Dario Grgec nastupili su u konkurenciji kadeta zakrivljeni luk. Alen je u kvalifikacijama otpucao 541 krug što je Alenov osobni rekord, dok je Dario otpucao 477 krugova. Nakon eliminacija, Alen je bio treći, a Dario sedmi.

Kod seniora zakrivljeni luk, Miroslav Habek osvojio je 9. mjesto sa 441 krugom, a Goran Gojković 11. mjesto sa 395 krugova.