Božićni turnir: Amanda druga seniorka

21. izdanje Božićnog turnira organizirali smo 22. prosinca 2013. godine u sportskoj dvorani Arena Varaždin gdje smo ugostili oko 140 streličara (37 klubova) iz Hrvatske, Slovenije, Austrije te Bosne i Hercegovine. Uz članove hrvatske reprezentacije, nastupile su i reprezentacije Slovenije i Austrije.

Kod seniorki složeni luk, Amanda Mlinarić osvojila je drugo mjesto sa 556 krugova.

U najmasovnijoj konkurenciji, seniori složeni luk, nastupilo je šest varaždinskih streličara od kojih je Tomislav Mlinarić imao najbolji rezultat sa 567 krugova. Svega četiri kruga manje, 563 kruga, imao je Stjepan Gašparić. Alen Ružić upucao je 551 krug, Ivor Visković kojem je ovo bio prvi turnir nakon 4-5 godina, dva kruga manje (549 krugova), Marijan Potočki 543 kruga, te Mario Strelec 539 kruga.

U 1/16 finala, tri varaždinska streličara prošla su u idući krug, Alen je bio bolji od Ivana Mustapića iz Brinja, Ivor je bio bolji od Sandija Janežića iz Slovenije, a Tomislav od Daria Nišića iz Banja Luke, dok je od Marijana bio bolji Domagoj Buden iz Zagreba, a od Stjepana je bio bolji Darko Uidl također iz Zagreba. U idućem krugu zapela su sva trojica. Alen je izgubio od Ivana Markeša iz Zagreba, Ivor od Siniše Vujića iz Siska, a Tomislav od Damira Vukelića iz Banja Luke.

Nika Pavešić je u konkurenciji juniorki zakrivljeni luk u kvalifikacijama osvojila sedmo mjesto sa 385 krugova. U osmini finala, Nika je bila bolja od Teodore Ferenđe iz Budinšćine, a u četvrtfinalu je izgubila od Nale Jurca iz Slovenije.

U kvalifikacijama su 549 kruga bila dovoljna Alenu Remaru da zauzme trinaesto mjesto kod juniora zakrivljeni luk, dok je Dario Grgec bio petnaesti sa 522 kruga. Osminu finala je prošao i Alen koji je bilo bolji od Žige Ravnikara iz Slovenije, dok je u idućem krugu od njega bio bolji Vedran Orlić iz Ogulina. Dario je u prvom krugu eliminacija pucao protiv Gašpera Štrajhara iz Slovenije te izgubio.

Kod seniorki zakrviljeni luk, Lidija Šimudvarac bila je osma nakon kvalifikacija sa 458 krugova, a Božena Šimek Šuplika jedanaesta sa 441 krugom. U prvom kurug eliminacija Lidija je bila bolja od Mirjane Miličević iz Zagreba, dok je Božena izgubila od Maje Pavković iz Zadra. U idućem krugu Lidija je pucala protiv Brine Božić iz Slovenije gdje je predstavnica Slovenije bila bolja.

U konkurenciji seniora zakrivljeni luk, nastupili su Miroslav Habek koji je nakon kvalifikacija zauzeo 22.mjesto sa 478 krugova i Vjekoslav Rutić koji je zauzeo 29.mjesto sa 397 krugova. U prvom krugu eliminacija Vjekoslav Rutić je izgubio od predstavnika Slovenije Dena Habjana, a Miroslav Habek od Mihaela Štebiha iz Čakovca.