Šesto mjesto za Alena Remara na Srednjoeuropskom kupu u Kamniku

Turnir 2×70 metara u Kamniku, Slovenija, bio je prvi ovogodišnji turnir u sklopu Srednjoeuropskog kupa (Central European Cup – CEC). U Športnom parku Radomlje, Škrjančevo, Lokostreliski klub Kamnik ugostio je 157 streličara iz 76 klubova iz Slovenije, Hrvatske, Austrije, Srbije, Mađarske, Slovačke, Poljske…

S obzirom na to da je ovo jedan od većih turnira prije Eurospkog prvenstva za kadete i juniore u Ljubljani i kampa FITA-e (World Archery) najbrojniji su bili kadeti i juniori, te su neki od njih još lovili normu za nastup na predstojećem Europskom prvenstvu.

Jedini varaždinski predstavnik bio je Alen Remar koji je u kvalifikacijama zauzeo 13. mjesto sa 590 krugova u konkurenciji kadeta zakrivljeni luk.

U prvom krugu eliminacija, u osmini finala, Alen je pucao protiv Kotlarza Kajetana iz Poljske (Talent Wrocław) te je rezultat bio 5:5 nakon čega je jedna strijela odlučivala o pobjedniku, oba su pogodila 8, ali je Alenova osmica bila bliže centru. U četvrtfinalu je od Alena bio bolji Lovro Pavlaković iz Zagreba (SK ZGSK) rezultatom 4:6. Nakon eliminacija, Alen je zauzeo 6. mjesto od 30 kadeta (najbrojnija konkurencija na turniru).