Vitez grada Čakovca

Streličarski klub „Katarina Zrinska“, u nedjelju 27. srpnja 2014. godine organizirao je turnir FITA 2 x 70/50 m za Viteza grada Čakovca u prekrasnom ambijentu dvorca Zrinskih u Čakovcu.

Po gotovo idealnim vremenskim uvjetima nastupilo je 12 Varaždinaca u nekoliko kategorija. Bio je to i opet dan berbe medalja pa su se natjecatelji SK „Cekin“ kući vratili s njih 9.

U konkurenciji seniora, složeni luk, nastupio je Tomislav Mlinarić i s 657 krugova zauzeo 2. mjesto. Tomislav Jaranović je sa 625 krugova bio 6., a Marijan Potočki je s 605 krugova zauzeo 7. mjesto.

U kategoriji, zakrivljeni luk, kod djevojčica do 12. godina 2. mjesto osvojila je Nola Vidović sa 504 kruga.

Kod dječaka do 14. godina, zakrivljeni luk, Robert Remar zauzeo je 2. mjesto sa 554 krugova.

Kadetkinja Lorena Kovačić, zakrivljeni luk, osvojila je 1. mjesto sa 576 krugova .

Prvo mjesto s osvojenih 651 kruga, što je ujedno i novi državni rekord, pripalo je Alenu Remaru u konkurenciji kadeta, zakrivljeni luk.S tim je sjajnim rezultatom Alen ušao u raspucavanje, ali u lovu na Viteza Grada Čakovca, ovaj mu je za dlaku izmakao.

Kod seniora, zakrviljeni luk, nastupio je Nenad Rauš koji je sa 473 krugova zauzeo 8. mjesto.

U konkurenciji veteranki, zakrivljeni luk, prvo mjesto sa 526 kruga pripalo je Boženi Šimek-Šuplika, dok je Smiljana Brezovec Meštrić bila druga sa 499 krugova.

U kategoriji standardni luk za dječake do 12 godina svoje vatreno krštenje imao je Matko Dupor koji je sa 510 ušao u raspucavanje za Malog viteza Grada Čakovca, ali iskustvo ostalih mladih sudionika ipak je ovaj puta bilo presudno.

Drugo mjesto sa 339 kruga u konkurenciji seniorki, standardni luk, osvojila je Ana Sever.

Čestitke svim varaždincima na odličnim borbama. Svima koji su se okitili medaljama dodatne čestitke, osobito Alenu Remaru, kako na njegovom osobnom tako i na novom državnom rekordu. I za kraj posebna čestitka našem mladom Matku Duporu na hrabrom držanju na njegovom prvom turniru.