DP RH WA 2X70/50+OR, Sisak

Ove godine čast da organizira Državno prvenstvo RH u metnom kolu na otvorenom imao je Streličarski klub „Sisccia“ Sisak. U subotu 13. rujna 2014. godine krenula je po medalje put Siska ekipica SK „Cekin“ sastavljena od 14 natjecatelja. Nepovjerljivo gledajući u sivo nebo i mokru cestu, ali puni entuzijazma i dobre volje stigli smo na odredište. Vrijeme se na strelištu mijenjalo iz sata u sat. Sunce, kiša, pljusak, opet sunce…no ništa nije moglo spriječiti hrabru ekipu da da sve od sebe pa evo i rezultata:

U kategoriji seniora, složeni luk, nakon kvalifikacija u raspucavanje su ušli Tomislav Mlinarić sa osvojenih 666 krugova, Stjepan Gašparić s osvojenih 657 krugova i Cvijetoslav Zorman s osvojenih 635 krugova. 7. mjesto pripalo je Stjepanu Gašpariću, iza njega na 8. mjestu je Cvijetoslav Zorman dok su 9. mjesto podijelili Tomislav Mlinarić i Marijan Potočki kojem je 593 kruga ovaj put bilo premalo pa nije ušao u raspucavanje.

U kategoriji seniorki, složeni luk, nastupila je naša mlada Amanda Mlinarić i s 606 kruga osvojila 5. mjesto.

U kategoriji kadeta, zakrivljeni luk, nastupio je uvijek odličan Alen Remar koji je svoje prvo mjesto s osvojena 634 kruga nakon kvalifikacija s lakoćom potvrdio u raspucavanju i zasluženo osvojio naslov Prvaka države.

U kategoriji kadetkinja, zakrivljeni luk, na svojem prvom PH nastupila je Lorena Kovačić i osvojila sjajno 2. mjesto s 570 krugova što je njen osobni rekord.

U kategoriji seniora, zakrivljeni luk, nastupili su Nenad Rauš i Goran Gojković. Nenad je s osvojenih 524 kruga ušao u raspucavanje i zauzeo 9. mjesto dok je Goran s osvojenih 477 krugova zauzeo 17. mjesto.

U kategoriji veteranke, zakrivljeni luk, nastupila je Božena Šimek-Šuplika i osvojila 1. mjesto s 574 kruga što je njen osobni, a ujedno i novi državni rekord. U istoj kategoriji Smiljana Meštrić Brezovec zauzela je 2. mjesto s osvojena 545 kruga što je njen novi osobni rekord.

U kategoriji seniorke, standardni luk, 1. mjesto zauzela je Ana Sever s osvojanih 487 krugova.

U kategoriji veterani, standardni luk, nastupo je Vjekoslav Rutić i s osvojenih 545 krugova zauzeo 1. Mjesto.

U kategoriji seniora, goli luk, nastupio je Zoran Marenčić koji je nakon kvalifikacija i raspucavanja zauzeo 4. mjesto s osvojenih 633 kruga.

Ove godine naš klub je imao i jednu ekipu.
U kategoriji senora, zakrivljeni luk, ekipa „Cekina“ u sastavu Tomislav Mlinarić, Stjepan Gašparić i Marijan Potočki, osvojila je 1. mjesto s ukupno 1916 krugova.

Evo na kraju i riječ, dvije Predsjednika SK „Cekin“:
„Državnim prvenstvom RH u Sisku završila je sezona 2013./2014. Prije svega čestitam svima koji su osvojili madalje, kao i onima koji su ovaj put imali malo manje sreće. Posebna čestitka našem Alenu Remaru na osvojenom naslovu Prvaka Hrvatske u kategoriji kadeta, zakrivljeni luk, kao i Loreni Kovačić na osvojenom 2. mjestu u kategoriji kadetkinje, zakrivljeni luk, kojoj je ovo bilo prvo PH na kojem je sudjelovala. Bila je ovo vrlo uspješna sezona s puno osvojenih medalja, puno osobnih rekorda, a i lijep broj državnih rekorda. Ponosimo se činjenicm da je u klub stiglo puno novih članova od kojih su neki već prošli svoja vatrena krštenja dok neki od njih već osvajaju medalje. Neke to čeka odmah s početkom dvoranske sezone. Želim nam svima uspješnu iduću sezonu s puno dobrih rezultata i puno medalja. Kao predsjednik ovog kluba ponosim se svima vama.“