Martinjski turnir 2014.

U Novom Marofu, 15. i 16. studenog 2014. godine, u organizaciji SK „Grebengradski streličari“ održao se već tradicionalni streličarski “Martinjski turnir” (World Aarchery 2×18 m). Streličari SK “Cekin” na tom turniru nastupaju u velikom broju i redovito osvajaju medalje. Od četrnaest naših natjecatelja (11 ih je nastupilo prvi i 3 drugi dan), njih osmero izborilo je medalje. Ovo natjecanje bilo je osobito važno trojici naših dječaka u konkurenciji do 14 godina kojima je ovo bio prvi turnir, dakle “vatreno krštenje”, od kojih su se dvojica od njih kućama vratili s po jednom srebrnom i jednom brončanom medaljom. „Pao“ je jedan državni rekord i, već uobičajeno, nekoliko osobnih rekorda.

Evo i rezultata po kategorijama:

U kategoriji dječaka do 12 godina, zakrivljeni luk, 2. mjesto i srebrnu medalju osvojio je Fran Gašparić s 480 kruga.

Svoje „vatreno krštenje“ u kategoriji dječaka do 14 godina, zakrivljeni luk, doživjela su i „preživjela“ tri naša mlada streličara, naše nove uzdanice. 2. mjesto i srebrnu medalju osvojio je Matija Hanžek s 394 kruga, 3. mjesto i brončanu medalju osvojio je Matko Zlatić s 346 kruga dok je 4. mjesto zauzeo Jan Međimurec s 257 kruga.

U kategoriji kadetkinja, zakrivljeni luk, 2. mjesto i srebrnu medalju osvojila je Lorena Kovačić s 412 kruga.

U ketegoriji seniorki, zakrivljeni luk, 5. mjesto zauzela je Ana Sever sa 426 kruga.

U kategoriji seniori, zakrivljeni luk, 7. je mjesto zauzeo Nenad Rauš s 495 kruga dok je 9. mjesto zauzeo Goran Gojković s 461 krugom.

U kategoriji veteranke, zakrivljeni luk, 1. mjesto i zlatnu medalju osvojila je Božena Šimek-Šuplika s 536 kruga što je ujedno i novi državni rekord dok je 2. mjesto i srebrnu medalju osvojila Smiljana Brezovec Meštrić s 497 kruga.

U kategoriji seniori, složeni luk, 6. mjesto zauzeo je Stjepan Gašparić s 558 kruga dok je 10. mjesto zauzeo Tomislav Jaranović s 539 kruga.

U kategoriji seniori, goli luk, 2. mjesto i srebrnu medalju osvojio je Zoran Marenčić s 501 krugom.

U kategoriji veterani, standardni luk, 2. mjesto i srebrnu medalju osvojio je Vjekoslav Rutić s 399 kruga.