Prvenstvom države završena dvoranska sezona 2010/2011

Proteklog se vikenda, 5. i 6.ožujka, održalo prvenstvo Hrvatske u dvorani u Velikom trojstvu gdje je domaćin je bio streličarski klub “Bjelovar” iz Bjelovara, te Hrvatski streličarski savez.

Prvog dana natjecanja, 5.ožujka, nastupili su najmlađi sudinici, dječaci i djevojčice do 12. i do 14.godina. Streličarski klub “Cekin” je imao jednu predstavnicu. Amanda Mlinarić je nastupila u konkurenciji djevojčica do 12.godina složeni luk, te je zauzela drugo mjesto sa rezultatom od 497 krugova.

Istog dana popodne, nastupili su seniori/seniorke u konkunrenciji zakrivljenog, standardnog i tradicionalnog luka. Od varaždinskih streličara nastupile su Ana Stolnik i Ana Zorman u konkurenciji seniorki zakrivljeni luk, Mario Strelec u konkurenciji seniora zakrivljeni luk, te Goran Gojković u konkurenciji seniora standardni luk.

Ana Stolnik je u kvalifikacijama zauzela prvo mjesto sa 541 krugom, dok je Ana Zorman bila druga sa 529 krugova. Nakon kvalifikacija, slijedile su eliminacije za konačan poredak na PH. U polufinalu je Ana Stolnik pobijedila Viktroriju Sukser iz SK “PSK Zagreb”, a Ana Zorman Ivanu Koller iz SK “Maura Kal”, tako da su se A. Zorman i A.Stolnik u finalu borile za zlatnu, odnosno srebrnu medalju. Ovaj put je Ana Stolnik bila bolja te je osvojila titulu državne prvakinje u konkurenciji seniorki zakrivljeni luk.

Mario Strelec je nastupio u konkurenciji seniora zakrivljeni luk te je u kvalifikacijama zauzeo 12.mjesto sa 517 krugova. U prvom krugu eliminacija, u osmini finala, Mario je pobijedio Krešimira Dumbovića iz SK “Dubovac”, ali je u slijedećem krugu eliminacija, u četvrtini finala, od njega bio bolji Mihael Štebih iz SK “Katarina Zrinska” iz Čakovca.

U konkurenciji seniora standardni luk, nastupio je Goran Gojković koji je u kvalifikacijama bio četvrti sa 435 krugova. Goran je u polufinalu izgubio od Gorana Parašilovca iz SK “Streličari Ružice Grada” iz Orehovice, te u borbi za broncu izgubio od Čorak Dubravka iz SK “Sisak”.

U nedjelju su se streličari natjecali u konkurenciji seniora/seniorki složeni, te goli luk. Za SK “Cekin” nastupila je Tanja Zorman u konkurenciji seniorki složeni luk, Alen Ružić, Milutin Pavićević, Dario Gregec, Cvijetoslav Zorman, Tomislav Mlinarić i Stjepan Gašparić u konkurenciji seniora složeni luk, te Zoran Marenčić u konkurenciji seniora goli luk.

U konkurenciji seniorki složeni luk, Tanja Zorman je osvojila drugo mjesto sa 569 krugova.

Alen Ružić je bio najbolji varaždinski streličar u konkurenciji seniora složeni luk, te je u kvalifikacijama zauzeo peto mjesto sa 571 krugom, Dario Gregec je bio sedmi sa 569 krugova, Milutin Pavićević 17. sa 557 krugova, Cvijetoslav Zorman 18. sa 557 krugova, Stjepan Gašparić 20. sa 554 kruga, te Tomislav Mlinarić 22. sa 551 krugom.

U prvom krugu eliminacija, u 1/16 finala, Alen Ružić je bio slobodan. Zorman je pobijedio Alena Kiđemeta iz SK “Bjelovar”, Gregec Igora Tukšu iz SK “Bjelovar”, Gašparić Danijela Maroševića iz SK “Kuna”, Pavićević Damira Poštu iz SK “PSK Zagreb”, dok je Mlinarić izgubio od Darka Uidla iz SK “PSK Zagreb”. U 1/8 finala, Ružić je pobijedio Vladimira Bartola iz SK “Tomislav”, a Pavićević Lovru Vrleca iz SK “PSK Zagreb”. Zorman je izgubio od Domagoja Bodlaja iz SK “PSK Zagreb”, Gregec od Damira Bartola iz SK “Tomislav”, a Gašparić od Zorana Vonića iz SK “Siscia”. U 1/4 finalu je Ružić pobijedio Zorana Vonića, dok je Pavićević izgubio od Kamenka Klofutara iz SK “Croatia”. Alen Ružić je u polufinalu izgubio od Domagoja Bodlaja, te u borbi za broncu od Darka Uidla, te na kraju zauzeo 4.mjesto.

U konkurenciji seniora goli luk nastupio je Zoran Marenčić koji u kvalifikacijama zauzeo drugo mjesto sa 519 krugova. Marenčić je u prvom krugu eliminacija, 1/4 finala, pobijedio Branka Dizdara iz SK “Sesvete”. U polufinalu je izgubio od Gorana Cmrečaka iz SK “Katarina Zrinska”, te je u borbi za broncu bio bolji od Roberta Potrkača iz SK “Sisak”.

Na državnom prvenstvu su podijeljena priznanja za uspjehe u prethodnoj, 2010.godini. Tanja Zorman je dobila priznanje za osvojeno ekipno prvo mjesto na Europskom dvoranskom prvenstvu održanom 2010.godine u Poreču.