Osvrt na postignuća Kluba u 2014. godini

Dragi članovi kluba,

još  jedna je uspješna godina iza nas i treba podvući crtu ispod urađenog, osobito s razine činjenice da od mjeseca lipnja imamo novo rukovodstvo Kluba,  pa su slijedom toga zacrtane i nove smjernice u radu.10489785_329242043935323_1643492859125682239_n

Prošle smo godine organizirali tri turnira: WA 2x25m +2x18m, PH u dvorani i tradicionalni 22. Božićni turnir. Novi ustroj kluba omogućio je otvaranje kluba prema potencijalnim novim članovima što je rezultiralo znatnim povećanjem broja članstva s naglaskom na djecu i kadete što nas osobito veseli i čime osiguravamo osvježenje pomlatkom jer djeca su naša budućnost.

 

Valja spomenuti i da smo prošle godine uspostavili dobru suradnju sa  Centrom za rehabilitaciju Lekić  kao i sa Udrugom vetrena 7. Gbr „PUMA“, osobito prilikom prikupljanja neophodne pomoći za poplavljena područja Slavonije, a isto tako i prilikom organizacije streličarskog 3D turnira „Hrvatska puma“ idejom Streličarskog saveza Varaždinske županije, dakako, uz potporu i ostalih klubova u njegovom sastavu.

 

Tijekom 2014. godine streličari, članovi Streličarskog kluba „Cekin“ Varaždin nastupli su na 30 turnira u Republici Hrvatskoj i na 6 turnira u Europi (Centralno-europskog kupa – 4 turnira,  Europskom juniorsko prvenstvu u Ljubljani te na jednom turniru u Sloveniji).

Prema vrsti natjecanja streličari su nastupili na 20 turnira vanjskog metnog kola, 12 turnira dvoranskog metnog kola, 2 turnira FIELD i 1 3D turnir. Streličari, članovi Streličarskog kluba „Cekin“  Varaždin ostvarili su tijekom 2014. godine 193 nastupa i pri tome osvojili 108 medalja od čega 51 zlatnu, 38 srebrnih i 19 brončanih medalja.

Nastupima na Državnim prvenstvima članovi Streličarskog kluba „Cekin“  Varaždin osvojili su naslove državnih prvaka u dvoranskom natjecanju u stilu zakrivljeni luk kadet Alen Remar i Amanda Mlinarić u stilu složeni luk djevojčice do 14 godina, a na Državnom prvenstvu u disciplini vanjsko metno kolo WA 2×70 u stilu zakrivljeni luk kadeti, 1. mjesto osvojio je također Alen Remar dok je kadetknjina Lorena Kovačić u istoj disciplini i stilu osvojila 2. mjesto.

Prva mjesta na Državnom prvenstvu u disciplini vanjsko metno kolo 2×70 u stilu zakrivljeni luk vetreranke 1. mjesto osvojila je Božena Šimek-Šuplika dok je 2. mjesto pripalo Smiljani Brezovec Meštrić.

Kao ekipa članovi Streličarskog kluba „Cekin“ Varaždin, seniori su  na Državnom prvenstvu za vanjsko metno kolo WA 2×70 osvojili 1. mjesto u istom stilu.

Od četiri turnira Centralno-europskog kupa na kojim je nastupio, Alen Remar izborio je dva 1. mjesta i jedno 2. mjesto te ujedno proglašen ukupnim pobjednikom kupa.

Tijekom godine Božena Šimek-Šuplika ispucala je sve državne rekorde za veteranke zakrivljenim lukom u vanjskim kao i u dvoranskim disciplinama.

Plan za iduću godinu raditi je sa svim uzrasnim kategorijama s naglaskom na mlađeTrening najmladjoh dobne skupine kako bi osigurali  kontinuitet osvajača medalja.

Ove godine Streličarki klub „Cekin“ Varaždin organizirati će ukupno četiri turnira: WA 2x25m+2x18m (1. veljaće), PH u dvorani (15. veljaće), WA 2x70m (30. svibnja, što je od ove godine novost u Kalendaru natjecanja HSS-a)kao i 23. po redu tradicionalni Božićni turnir.

 

Svim članovima Streličarskog kluba „Cekin“ Varaždin čestitamo na njihovim sportskim postignućima sa željom da i ove godine na natjecanjima daju svoj maksimum.

Upravni odbor Streličarskog kluba „Cekin“ Varaždin