Kvalifikacijama zakrivljenog luka započeo Svjetski kup u Poreču

Ovog se tjedna, od 2. do 7. svibnja, u Poreču održava prvi ovogodišnjih Svjetski kup u streličarstvu u organizaciji Hrvatskog steličarskog saveza i FITA-e (Svjetska streličarska organizacija). Na nogometnim terenima Zelene lagune za najbolja mjesta bori se najveći broj natjecatelja u povijesti Svjetskog kupa, više do 600 streličara iz više od 50 zemalja. Jedan od sudaca ovog Svjetskog kupa je i varaždinski sudac g.Vladimir Šincek koji ima licencu kontinentalnog suca.

Danas su na rasporedu bile kvalifikacije u konkurenciji seniora i seniorki zakrivljeni luk u disciplini FITA. Seniori su se natjecali na udaljenostima od 90, 70, 50 i 30 metara, dok su se seniorke natjecale na 70, 60, 50 i 30 metara, dok će eliminacije biti na 70 metara i za seniorke i za seniorke.

Varaždinka Ana Zorman, SK Cekin, nastupila je u konkurenciji seniorki zakrivljeni luk te je nakon kvalifikacija zauzela 89.mjesto sa 1165 krugova, te je na 60 i 50 metara popravila svoj osobni rezultat. Prvo mjesto je zauzela koreanka Dasomi Jung. Sutra popodne su na rasporedu eliminacije.

A.Zorman je zajedno sa Robertom Šnadorkom iz SK Baranja, zauzela 25.mjesto u mješovitim ekipama.

Sutra u jutarnjim satima započinju kvalifikacije za seniore i seniorke u složenom luku gdje će nastupiti tri člana streličarskog kluba Cekin. Tanja Zorman će se natjecati u konkurenciji seniorki složeni luk, a Alen Ružić i Dario Gregec u konkurenciji seniora složeni luk. Natjecatelji složenog luk će kvalifikacijiski dio imati drugačiji od streličara zakrivljenog luka. Oni će se natjecati u disciplini 2×50 metara.