Završen drugi dan kvalifikacija Svjetskog kupa u Poreču

Nakon jučerašnjih kvalifikacija u zakrivljenom luku, danas su se na terenima Zelene lagune održale kvalifikacije za složeni luk, te eliminacije za zakrivljeni luk. U kvalifikacijskom dijelu natjecanja postignuta su tri svjetska rekorda, kod seniora složeni luk, te kod muških i ženskih ekipa u složenom luku.

Jutarnji dio, kvalifikacije, odradili su Tanja Zorman u konkurenciji seniorki složeni luk, te Alen Ružić i Dario Gregec u konkurenciji seniora složeni luk, te je u konačnom poretku Dario Gregec bio i u seniorskoj ekipi složeni luk.

Tanja Zorman nakon kvalifikacija zauzima 54.mjesto sa 650 krugova. Prvo mjesto pripalo je amerikanki Christie Colin. Tanju sutra ju u prvom krugu eliminacija čeka Edina Szucz iz Mađarske.

Dario Gregec trenutno zauzima 86.mjesto sa 664 kruga, a Alen Ružić 89.mjesto sa 611 krugova. Prvo mjesto i novi svjetski rekord zauzeo je Reo Wilde iz SAD-a sa 711 krugova. D.Gregeca u prvom krugu eliminacija čeka Derek Jacobs iz Australije, a A.Ružića Peter Elzinga iz Nizozemske.

Gregec je zajedno sa Vladimirom Bartolom (SK Brinje) i Stjepanom Valentićem (SK Dubrava) zauzeo 19.mjesto, dok je prvo mjesto pripalo ekipi SAD-a sa novim svjetskim rekordom od 2116 krugova (zbrajaju se rezultati sva tri člana ekipe).

Popodne je na programu bio eliminacijski dio za seniore i seniorke zakrivljenog luka gdje je nastupila Ana Zorman. A. Zorman je u prvom krugu eliminacija, 1/48 finala, izgubila od Victorye Koval iz Ukrajine 4:6 po setovima, te je natjecanje završila na 57.mjestu.

Službene rezultate možete pratiti na www.archery.org i www.archery.hr