Pojedinačim eliminacijama završen nastup varaždinskih streličara na Svjetskom kupu u Poreču

Posljednja tri dana na Svjetskom streličarskom kupu održane su eliminacije. U četvrtak, 5.svibnja, pojedinačni dio eliminacija se održao do polufinala, odnosno do odluke koji će streličari pucati u finalu za broncu, a koji za zlato. U petak su održane eliminacije ekipa, a u subotu se u samom centru Poreča održalo finale koje su gledatelji mogli pratiti live na Sportskoj TV.

Od varaždinskih streličara, u eliminacijama je najuspješnija bila Tanja Zorman kod seniorki složeni luk, dok su Alen Ružić i Dario Gregec nastupili kod seniora složeni luk.

Tanja Zorman je u prvom krugu eliminacija, u 1/24 finala, pobijedila Edinu Szucz iz Mađarske rezultatom 138:121, dok je u sljedećem krugu eliminacija izgubila od belgijanke Sarah Prieels rezultatom 133:138. Tanja je u konačnici zauzela 33.mjesto.

Alen Ružić je u prvom krugu eliminacija, u 1/48 finala, izgubio od vrlo jakog nizozemca Petera Elzinge rezultatom 132:144, a Dario Gregec je izgubio od australca Dereka Jacobsa rezultatom 136:143. Ružić i Gregec u konačnici zauzimaju 57.mjesto.

Slijedeće natjecanje koje je u kalendaru Hrvatskog streličarskog saveza je turnir u Mariboru koji će se održati 15.5. Disciplina natjecanja je 2×70, odnosno 2×50 metara. Odpucani rezultat tog turnira, se zajedno sa turnirom u Zagrebu i Zanki (Mađarska) broji za ukupni poredak na Sredenje europskom kupu.