Prvenstvo Hrvatske za djecu do 14 godina, lipanj 2016.

U nedjelju, 19. lipnja, dvojica streličara SK “Cekin” s pratnjom otputvala su u Rijeku gdje je održano PH za djecu do 14 godina.

Na odličnom turniru u organizaciji Streličarskog kluba “Rijeka” “uhvatili” smo jednu broncu u kategoriji dječaka do 14 godina, olimpijski luk, zahvaljujući dobro pripremljenom Matku Duporu koji se doslovce do posljednje strijele borio s nemilosrdnom konkurencijom. Po sunčanom, ali izrazito vjetrovitom vremenu nikome nije bilo lako pucati, a kakva se borba za medalje vodila govori činjenica da su se rezultati trojice najboljih kretali unutar svega sedam krugova pri čemu je trojac ostatak potencijalne konkurencije ostavio daleko iza sebe.

U kategoriji do 14 godina ovo je bilo posljednje PH za našeg Matka i već se veselimo njegovom prelasku u kadete.

Drugi naš natjecatelj Mato Krajnik natjecao se standardnim lukom u kategoriji dječaka do 12 godina. Iako još sasvim neiskusan u ovim “borbama” odlično se držao i na kraju zauzeo odlično 4. mjesto.

Čestitke, Matko i Mato! :)

P.S.
Iako ništa nije moglo zasjeniti dobru organizaciju turnira, moramo ipak sa žaljenjem reći da je izaslanica predsjednika HSS (koji se ni ovaj kao i nebrojeno puta do sada nije udostojio sam doći na ovaj turnir), Andrea Vrbek (Čižmek) svojim ponašanjem na ovom Prvenstvu Hrvatske izazvala zgražanje večeg dijela prisutnih. Ona, naime, prilikom dodjele medalja sudinicima natjecanja nije iz ruku ispuštala svoje malo dijete što bi u nekim drugim prilikama bilo za svaku pohvalu. No, djeca koja su uložila svoj trud i polučila uspjehe nisu zaslužila da im se medalja “ciljajući” stavlja jednom rukom ovo vrata. To ne priliči ni lokalnoj fešti prilikom dodjele medalja za “bacanje kamena s ramena”.