Tanja Zorman zauzela 33.mjesto na drugom Svjetskom kupu

Ovog se tjedna, od 6. do 12. lipnja, u turskoj Antalyi održava drugi po redu ovogodišnji Svjetski kup u streličarstvu. Nakon što su u utorak održane kvalifikacije u konkurenciji zakrivljenog luka, u srijedu, 8.6. održale su se kvalifikacije u konkurenciji složeni luk.

Varaždinka Tanja Zorman natječe se u konkurenciji seniorki složeni luk gdje je u kvalifikacijskom dijelu natjecanja zauzela 49.mjesto sa 656 krugova.

Tanja je u prvom krugu eliminacija, u 1/48 finala bila slobodna, dok je u sljedećem krugu, u 1/24 finala pucala protiv predstavnice Irana, Shabna Sarlak. Nakon otpucanih pet serija, bile su izjednačene – 135:135, te je u shoot offu (o pobjedniku odlučuje jedna strijela), Shabana Sarlak bila bolja od Tanje 10:9. Tanja je u konačnici zauzela 33.mjesto.

Rezultat otpucan u kvalifikacijama, broji se i za ekipni dio kvalifikacija. Tanja Zorman je zajedno sa Ivanom Buden iz Zagreba i Majom Orlić iz Ogulina zauzela 13.mjesto sa 1984 krugova. Sutra su na rasporedu eliminacije za ekipni dio natjecanja, gdje će naša ekipa (Zorman, Buden, Orlić) u prvom krugu pucati protiv ekipe Rusije.