U Dugom Selu održan drugi Srednje europski kup

U subotu, 25.lipnja, u Dugom Selu održao se drugi ovogodišnji Srednje europski kup (SEK). Nakon što je zbog lošeg vremena na polovici kvalifikacija u Mariboru otkazan prvi ovogodišnji SEK, ovaj se otpucan do kraja po sunčanom ali vjetrovitom vremenu. Streličarski klub Agram ugostio je 138 streličara iz 7 zemalja. Streličari su se natjecali u disciplini 2×70 metara, odnosno 2×50 metara sa raspucavanjem.

Streličari SK Cekin ponovno su bili najbrojniji u konkurenciji seniora složeni luk gdje su nastupili Alen Ružić, Cvijetoslav Zorman, Stjepan Gašpairć, Tomislav Mlinarić i Dario Gragec. U konkurenciji seniora složeni luk natjecalo se 27 streličara što je bila najbrojnija disciplina turnira.

U kvalifikacijama, najbolji varaždinski streličar bio je Alen Ružić koji je sa 654 krugova zauzeo 6.mjesto. Cvijetoslav Zorman je bio deveti sa 643 kruga, Stjepan Gašparić je bio 12. sa 635 krugova, Tomislav Mlinarić 17. sa 617 krugova i Dario Gregec 21. za 604 kruga.

Alen Ružić je u prvom krugu eliminacija, u četvrtfinalu, izgubio od Vladimira Bartola iz SK Brinje rezultatom 128:135. Taj rezultat mu je osigurao 6.mjesto na turniru.

U konkurenciji djevojčica do 12 godina složeni luk, nastupila je Amanda Mlinarić koja je sa 614 krugova zauzela drugo mjesto.

Kod seniora standardni luk, Goran Gojković je sa 584 kruga osvojio drugo mjesto.