Tanja Zorman 33. na Univerzijadi u Shenzhenu

Od 12. do 23.kolovoza u kineskom gradu Shenzhenu održava se 26.ljetna Univerzijada gdje nastupaju sportaši studenti u više od 20 sportova iz cijelog svijeta. Među prvim sportovima našlo se i streličarstvo koje je na rasporedu od 14. do 18.8. Nakon što se prvog dana održao službeni trening, 15.8. otpucane su kvalifikacije, dok su danas na rasporedu bile pojedinačne eliminacije.

Jedina predstavnica Hrvatske u streličarstvu je Tanja Zorman iz varaždinskog streličarskog kluba Cekin kojoj je ovo nakon Univerzijade u Beogradu prije dvije godine, drugi nastup na Univerzijadi.

Tanja je nastupila u konkurenciji žena složeni luk. Tanja je jučer u kvalifikacijama otpucala 664 kruga (331 + 333), te je zauzela 26.mjesto. Najbolja nakon kvalifikacija bila je Joanna Chesse iz Francuske sa 684 krugova.

Nažalost, Tanja je danas izgubila u prvom krugu eliminacija od Wu Ting-Ting iz Kineskog Taipeia. Nakon otpucanih 15 strijela rezultat je bio izjednačen 136:136, te je o pobjednici ovog meča odlučivala jedna strijela. Tanja je pogodila 7, a Wu 9, koja joj je donijela prolaz u sljedeći krug natjecanja. Ovaj rezultat, Tanji je bio dovoljan za 33.mjesto.

Aja Janežić (SLO) i Tanja Zorman na Univerzijadi (www.archery-si.org)