Varaždinski streličari uspješni na Prvenstvu Hrvatske

Proteklog se vikenda, 10. i 11.rujna, u Novigradu kod Zadra održalo Prvenstvo Hrvatske u streličarstvu. Uz Hrvatski streličarski savez, SK Zadar i SK Kroatan Novigrad Dalmatinski odradili su posao organizatora. Vrijeme je bilo vrlo vruće, uz malo vjetra, što je streličarima dalo priliku otpucati vrlo dobre rezultate.

Na državno prvenstvo otputovalo je 7 varaždinskih streličara i svi su se vratili sa osvojenom medaljom. Natjecalo se u disciplini FITA, te su streličari koji nisu imali baš prilike pucati tu disciplinu, otpucali svoje najbolje razultate.

U subotu su bile kvalifikacije na duge udaljenosti (90/70m i 70/60m) i jednoj kratkoj (50m), dok se u nedjelju otupcala druga kratka udaljenost (30m), te nakon toga eliminacije.

U konkurenciji seniora složeni luk, nastupili su Dario Gregec koji je sa 1329 krugova zauzeo drugo mjesto nakon kvalifikacija, Stjepan Gašparić je sa 1286 krugova bio sedmi, dok je Tomislav Mlinarić bio osmi sa 1275 krugova.

U prvom krugu eliminacija, 1/4 finala, Dario Gregec i Stjepan Gašparić pucali su jedan protiv drugog, te je u klupskom dvoboju bio bolji Gregec sa 111:110. Tomislav Mlinarić je pucao protiv Roberta Brnada (SK Brinje) koji je bio bolji od njega rezultatom 108:105. Gregec je u polufinalu bio bolji od Stjepana Valentića (SK Dubrava) rezultatom 110:108, dok je u finalu pucao protiv Roberta Brnada te je za 1 krug ostao bez naslova državnog prvaka (109:108). Nakon eliminacija Gregec je drugi, Gašparić peti, te Mlinarić sedmi.

U ekipnom dijelu natjecanja, najbolja ekipa seniora složeni luk je ekipa SK Cekin u sastavu Dario Gregec, Stjepan Gašparić i Tomislav Mlinarić.

Ana Zorman je nastupila u konkurenciji seniorki zakrivljeni luk gdje je sa 1009 krugoa zauzela prvo mjesto.

Kod veterana tradicionalni luk, Nenad Slukić je osvojio prvo mjesto sa 1199 krugova, dok je drugi bio njegov klupski kolega Radivoj Miladinović sa 1047 krugova.

Goran Gojković je nastupio u konkurenciji seniora standardni luk, te je sa 1084 kruga osvojio treće mjesto.