* XIX. Božićni turnir *

Posljednji ovogodišnji turnir održan je 18.12. u Varaždinu. Streličarski klub Cekin organizirao je  XIX. po redu Božićni turnir na kojem je nastupilo oko 120 streličara iz Hrvatske, Slovenije, te Bosne i Hercegovine.

Najbolji plasman na Božićnom turniru ostvario je ženski dio streličarskog kluba Cekin. Tanja Zorman je u konkurenciji seniorki složeni luk osvojila 1.mjesto, Ana Zorman 3.mjesto u konkurenciji seniorki zakrivljeni luk, a Amanda Mlinarić 6.mjesto u konkurenciji juniorki složeni luk. Amandin rezultat je vrlo vrijedan iz razloga da je Amanda inače još uvijek službeno natjecateljica do 12.godina.

Tanja je nakon kvalifikacijskog dijela natjecanja bila treća sa 558 krugova. U polufinalu je bila bolja od Barbare Križe (LK Feniks Kranj, Slovenija) rezultatom 6:4, a u finalu je bila bolja od Dubravke Kiđemet (SK Bjelovar) rezultatom 7:3.

Ana je u kvalifikacijama bila druga s osobnim rekordom – 558 krugova, te je nakon eliminacija završila na trećem mjestu. Ana je u četvrtfinalu bila bolja od Ivane Koller (SK Maura Kal) rezultatom 6:0. U polufinalu je pucala protiv Ane Žitnik (SK PSK Zagreb) gdje je o pobjednici odlučivala jedna strijela nakon rezultata 5:5. Žitnik je bila malo preciznija i ušla u finale, dok je Ana za broncu pucala protiv Sabrine Muller (SK Zadar) gdje je o pobjednici također odlučivala jedna strijela (5:5). Ovaj put je Ana bila preciznija i osvojila treće mjesto.

Amanda je nakon kvalifikacija bila 6. sa 443 kruga. Amanda je pucala u konkurenciji juniorki, što je dvije kategorije iznad njezine, te se hrabro natjecala s juniorskim reprezentativkama. U četvrtfinalu je od Amande bila bolja Tamara Brlek (SK Grofovi Konjski) rezultatom2:6, nakon čega je ostala na 6.mjestu.

U konkurenciji seniora zakrivljeni luk, nastupio je Goran Gojković koji je nakon kvalifikacija bio 25. sa 369 krugova, te je svoj plasman popravio nakon eliminacija gdje je završio na 20.mjestu.

Kod seniora složeni luk, nastupila su četiri varaždinska streličara. Tomislav Mlinarić je nakon kvalifikacija bio 14. sa 559 krugova. Krug manje je imao Mario Strelec koji je bio 15., Stjepan Gašparić je sa 555 krugova bio 18., te Alen Ružić 27. sa 517 krugova. U prvom krugu eliminacija, 1/16 finala, Mlinarić je bio bolji od Cvjetka Ožbolta (SK 3D Croatia Prezid) rezultatom 6:2. Strelec je u klupskom dvoboju bio bolji od Gašparića 6:2, a Ružić je izgubio od Zorana Vonića (SK Siscia) rezultatom 1:6.

U 1/8 finala, Mlinarić je izgubio od Roberta Srneca (SK Brinje) rezultatom 4:6, a Strelec je izgubio od Domagoja Bodlaja (SK PSK Zagreb) rezultatom 1:6. Mlinarić je nakon eliminacija zauzeo 11.mjesto, Strelec 15., Gašparić 19., a Ružić 24.mjesto.