Varaždinci u velikom broju podržali Humanitarni turnir u Ogulinu

Prvi ovogodišnji turnir bio je humanitarnog karaktera. Ogulin je bio domaćin Humanitarnom streličarskom turniru koji se održao kako bi barem djelomično pomogli 19.godišnjem ogulinskom rukomatašu Mateju Vukoviću koji boluje od zloćudne bolesti. Organizator i inicijator ovog natjecanja je streličarski klub Frankopanski strijeličari iz Ogulina. Veliki broj varaždinskih streličara se odazvao na ovaj humanitarni turnir te time pokazao da ima veliko srce kada je u pitanju pomoć drugima.

Na turniru je nastupilo 11 varaždinskih streličara, od najmlađih kategorija, pa do veterana. Najmlađa je bila Amanda Mlinarić koja je u konkurenciji djevojčica do 12 godina složeni luk zauzela 2.mjesto sa 533 kruga, a 1.mjesto joj je pobjeglo za samo 1 krug.

U konkurenciji seniorki, nastupile su Tanja i Ana Zorman. Tanja u konkurenciji seniorki složeni luk gdje je sa 566 krugova zauzela 1.mjesto, a Ana u konkurenciji seniorki zakrivljeni luk gdje je osvojila 1.mjesto sa 549 krugova.

Kod seniora složeni luk nastupila su četiri varaždinska streličara – Stjepan Gašparić koji je sa 564 krugova bio 5., Tomislav Mlinarić je bio 6. sa istim brojem krugova, ali s manjim brojem pogođenih 10. od Gašparića. Alen Ružić je bio 9. sa 556 krugova, a Mario Strelec 10. sa 552 kruga.

Vjekoslav Rutić je nastupio u konkurenciji vetarana standardni luk gdje je sa 337 krugova zauzeo 1.mjesto.

Jasna Porobija je osvojila 1.mjesto sa 489 krugova u konkurenciji veteranki dugi luk, dok su Radivoj Miladinović i Nenad Slukić nastupili u konkurenciji veterana dugi luk. Miladinović je osvojio 2.mjesto sa 475 krugova, a Slukić 3.mjesto sa 468 krugova.