Varaždinci putuju na Svjetski dvoranski kup u Nimes

Streličari SK Cekin sutra ujutro putuju na Svjetski dvoranski kup koji se od 20. do 22. siječnja održava u francuskom gradu Nimesu. Nimes već tradicionalno svake godine u siječnju organizira ovakav tip natjecanja, te je ove godine uvršten kao turnir Svjetskog dvoranskog kupa koji se po prvi puta održava ove godine (2011./2012.).

Prvi ovogodišnji Svjetski dvoranski kup održao se u Singapuru, a finale je u Las Vegasu u veljači nakon Svjetskog dvoranskog prvenstva.

Varaždinci će se natjecati u nekoliko kategorija, a očekuje ih vrlo brojna i jaka konkurencija iz cijelog svijeta. Prema zadnjoj informaciji, prijavljeno je 1058 streličara iz 31 zemlje svijeta.

U Nimesu će nastupiti:

Tanja Zorman – seniorke složeni luk

Ana Zorman – seniorke zakrivljeni luk

Alen Ružić – seniori složeni luk

Stjepan Gašparić – seniori složeni luk

Cvijetoslav Zorman – seniori složeni luk

Mario Strelec – seniori složeni luk

Tomislav Mlinarić – seniori složeni luk

U petak, 20.01. i u subotu, 21.01. na rasporedu su kvalifikacije za sve kategorije, dok će se prvi krug eliminacija, 1/16 finala održati u subotu nakon završene zadnje grupe kvalifikacija. Nastavak eliminacija slijedi u nedjelju. Svi oni koji neće biti te sreće da se kvalificiraju među 32 najbolja u svojoj konkurenciji, imati će priliku nastupiti na Secondary Tournamentu gdje također mogu osvojiti neke nagrade.

Službena stranica Svjetskog dvoranskog kupa u Nimesu