Tanja Zorman 9. na Svjetskom dvoranskom kupu u Nimesu

Nimes je ovog vikenda bio domaćin Svjetskom dvoranskom kupu na kojem se okupilo više od 1000 streličara iz cijelog svijeta. U Francuskoj je nastupilo sedam varaždinskih streličara koji su ostvarili vrlo dobre rezultate. Najbolja od njih je bila Tanja Zorman koja je u konkurenciji seniorki složeni luk zauzela vrlo visoko 9.mjesto.

U Nimesu su nastupili najbolji svjetski streličari koji su u ova tri dana pokazali zašto se nalaze u samom vrhu streličarstva. Nastavak Svjetskog kupa slijedi za tri tjedna kada se u Las Vegasu održava finale Svjetskog dvoranskog kupa. Tjedan prije finala kupa, na rasporedu je Svjetsko dvoransko prvenstvo (Las Vegas).

Kao što smo već spomenuli, najuspješnija varaždinska streličarka u Nimesu bila je Tanja Zorman koja je u kvalifikacijama bila 23. sa 569 krugova. U prvom krugu eliminacija, u 1/16 finala, Tanja je u shoot offu nakon 5:5 pobijedila Jelenu Babininu iz Litve. I Tanja i Jelena su pogodila 10 s odlučujućom strijelom, ali je Tanjina bila bliže centru, te je prošla u osminu finala. U 1/8 finala od Tanje je bila bolja Danielle Brown iz Velike Britanije rezultatom 6:2. Danielle Brown je na kraju osvojila zlato u konkurenciji seniorki složeni luk.

U konkurenciji seniorki zakrivljeni luk, nastupila je Ana Zorman koju je broj pogođenih desetki u kvalifikacijama djelio od sljedećeg kruga natjecanja. Ana je u kvalifikacijama bila 35. sa 547 krugova. U nedjelju je na rasporedu bio Secondary tournament gdje je Ana zauzela 22.mjesto sa 105 krugova, gdje su je svega 3 kruga djelila do diobe 8.mjesta.

Najveći broj streličara bio je u konkurenciji seniora složeni luk gdje je nastupilo pet varaždinskih streličara. Najbolji od njih bio je Cvijetoslav Cico Zorman koji je sa 569 krugova bio 149. (od 293 streličara). Tomislav Mlinarić je bio 172. sa 564 kruga, Alen Ružić je bio 197. sa 560 krugova što mu je najbolji rezultat ove sezone, Stjepan Gašparić je bio 218. sa 557 krugova, Mario Strelec 259. sa 545 krugova.

Ovim rezultatima, varaždinski streličari su pokazali da se trudom, voljom i željom može napraviti vrlo dobar rezultat na velikim natjecanjima u vrlo jakoj konkurenciji. Tanja se plasirala na vrlo visoko 9.mjesto, Ana je natjecanje završila u prvoj trećini, dok su Cico, Tomislav, Stjepan, Alen i Mario natjecanje završili negdje oko sredine.

Za kraj treba spomenuti da je Maja Orlić iz Ogulina u konkurenciji juniorki složeni luk osvojila PRVO mjesto! Iskrene čestitke od članova SK Cekin!