PH dvorana – Varaždincima jedno zlato, dva srebra i četiri bronce

Jučer se u dvorani na Dravi u Varaždinu u organizaciji streličarskog kluba Cekin održalo Prvenstvo Hrvatske u dvorani za juniore i seniore. Ovo je bio posljednji turnir u ovoj dvoranskoj sezoni, te se nakon PH streličari polako sele na vanjske terene. Prvi izazov imaju 3D streličari koji će se naći u Novom Marofu 7.4., te nakon toga slijedi metno streličarstvo 14.4. u Rijeci.

Streličarski klub Cekin je uz vrlo dobru organizaciju imao i vrlo dobre rezultate. Varaždinci su osvojili jedno prvo mjesto (Jasna Porobija), dva druga mjesta (Ana Zorman i Radivoj Miladinović) i četiri bronce – tri pojedinačno (Nenad Slukić, Goran Gojković i Vjekoslav Rutić) i jedna ekipno (seniori složeni luk – Stjepan Gašparić, Mario Strelec i Tomislav Mlinarić).

U največoj, a i najjačoj konkurenciji nastupila su četiri varaždinska streličara. Tomislav Mlinarić je nakon eliminacija završio na 10.mjestu (rezultat kvalifikacija – 551 krug), Alen Ružić je bio 11. (rezultat kvalifikacija – 549 krugova), Mario Strelec je zauzeo 15.mjesto (rezultat kvalifikacija – 549 krugova), a Stjepan Gašparić 16.mjesto (rezultat kvalifikacija – 549 krugova).

Kod seniorki zakrivljeni luk, natupile su Ana Zorman i Dragana Dogančić. Ana Zorman je nakon eliminacija osvojila drugo mjesto rezultatom 4:6 u setovima (rezultat kvalifikacija – 531 krug), dok je Dragana Dogančić bila peta sa 472 kruga.

Zoran Marenčić je nastupio u konkurenciji seniora goli luk gdje je nakon eliminacija zauzeo četvrto mjesto nakon rezultata 2:6 u setovima (rezultat kvalifikacija – 518 krugova).

U konkurenciji seniora standardni luk, nastupili su Goran Gojković (rezultat kvalifikacija – 393 krug) koji je u borbi za broncu rezultatom 6:0 pobijedio klubskog kolegu Roberta Nucaka (rezultat kvalifikacija – 327 krugova).

Treće mjesto sa 345 krugova pripalo je Vjekoslavu Rutiću u konkurenciji veterana standardni luk.

Jasna Porobija je u konkurenciji veteranki tradicionalni luk osvojila prvo mjesto sa 484 krugova.

Radivoj Miladinović je u konkurenciji veterana tradicionalni luk osvojio drugo mjesto sa 487 krugova, dok je treće mjesto pripalo Nenadu Slukiću sa 484 kruga.

U ekipnom djelu natjecanja SK Cekin je imao jednu ekipu. U konkurenciji seniora složeni luk ekipa SK Cekin u sastavu Stjepan Gašparić, Mario Strelec i Tomislav Mlinarić osvojila je treće mjesto.