Kup “Bljesak”, Pakrac: pet Varaždinaca – pet medalja

U organizaciji streličarskog kluba Kuna iz Pakraca u subotu, 28.4. održano je natjecanje FITA 2×70/50m + OR “Bljesak”. Natjecalo se 70ak streličara iz većine hrvatskih klubova, te gostima iz Slovenije. Natjecanje je pratilo sunčano i vrlo toplo vrijeme uz vrlo dobre rezultate.

Varaždinci su također nastupili na ovom natjecanju. Cvijetoslav Zorman nastupio je u konkurenciji seniora složeni luk, u konkurenciji dugog luka nastupili su Jasna Porobija (veteranke) i Nenad Slukić (seniori), Vjekoslav Rutić u konkurenciji veterana, a Goran Gojković u konkurenciji seniora standardni luk.

Cvijetoslav Zorman je u kvalifikacijama bio drugi sa 665 krugova. U prvom krugu eliminacija (1/4 finala) Zorman je bio bolji od Darka Uidla iz Zagreba rezultatom 133:126. U slijedećem krugu, u polufinalu je bio bolji od Zorana Vonića iz Siska rezultatom 135:131, te je pobjednički niz nastavio i u finalnim borbama gdje je bio bolji od Roberta Brnada iz Brinja rezultatom 141:138. Zorman je nakon eliminacijskih borbi osvojio prvo mjesto u konkurenciji seniora složeni luk.

Prvo mjesto kod veteranki dugi luk pripalo je Jasni Porobiji sa 564 kruga.

U konkurenciji seniora dugi luk, Nenad Slukić je nakon kvalifikacija bio drugi sa 591 krugom. Slukić je u prvom krugu eliminacija, u 1/4 finala bio slobodan, dok je u polufinalu bio bolji od Darka Tomašića iz Pakraca rezultatom 6:4. U finalu je o pobjedniku odlučivala jedna strijela nakon rezultata 5:5 u setovima. Ovaj put je precizniji bio Zlatko Zubović iz Novog Marofa koji je zadržao prvo mjesto iz kvalifikacija, kao što je i Slukić zadržao drugo mjesto kvalifikacija.

Vjekoslav Rutić je u konkurenciji veterana standardni luk sa 412 krugova bio treći, a Goran Gojković je kod seniora standardni luk bio prvi sa 592 kruga.