2.Srednjoeuropski kup, Beograd: Tanja Zorman vodeća nakon dva natjecanja

Prošlog se vikenda na nogometnim terenima Sportskog centra Kovilovo u Beogradu, Srbija, održao drugi ovogodišnji Srednjoeuropski kup. Nastupilo je 75 streličara iz Hrvatske, Austrije, Srbije, Mađarske, Rusije, Slovenije i Crne Gore koji su se natjecali u disciplini 2×70 metara, odnosno 2×50 metara kao kvalifikacijski dio natjecanja, nakon čega su slijedile eliminacije na 70/50 metara.

U Beogradu su nastupila tri varaždinca, Cvijetoslav Zorman u konkurenciji seniora složeni luk, Tanja Zorman u konkurenciji seniorki složeni luk i Ana Zorman u konkurenciji seniorki zakrivljeni luk.

Tanja Zorman je nakon kvalifikacija bila druga sa 643 kruga. U polufinalu, Tanja je bila bolja od Lane Koller Fundelić iz Samobora rezultatom 133:132, dok je u finalu Ivana Buden iz Zagreba bila za krug bolja od Tanje (138:139).

U konkurenciji seniora složeni luk, Cvijetoslav Zorman je sa osobnim rekordom od 668 krugova bio 9. nakon kvalifikacija. U prvom krugu eliminacija, 1/8 finala, Cico je bio bolji od Velimira Kojića iz Srbije rezultatom 135:134. U četvrt finalnu, Cico je izgubio od austrijskog predstavnika Michaela Matznera rezultatom 137:142, te je zauzeo 8.mjesto.

Kod seniorki zakrivljeni luk nastupila je Ana Zorman koja je nakon eliminacija zadržala 4.mjesto koje je zauzela i nakon kvalifikacija sa 563 kruga. U četvrt finalu Ana je bila bolja od Tanje Savić iz Srbije rezultatom 6:0. U polufinalu je od Ane bila bolja Brina Božić iz Slovenije rezultatom 0:6, te je u borbi za broncu bila bolja Judit Barbocz iz Mađarske rezultatom 2:6.

U ekipnom dijelu natjecanja varaždinski streličari su uzeli po jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju. Zlato je pripalo Cvijetoslavu Zormanu koji je zajedno s Ivanom Buden iz Zagreba bio najbolji među mix timovima složenog luka, srebro je pripalo Tanji Zorman u paru s Darijem Gregecom (Brinje), dok je Ana Zorman osvojila broncu u mix timu zakrivljenog luka u paru s Robertom Šandorkom (Rijeka).

Iduće natjecanje za Srednjoeuropski kup održati će se u Zagrebu 24.lipnja.

Više fotografija možete vidjeti na slijedećem linku, a rezultate na ovom linku.