Varaždinci u velikom broju nastupili u Novom Marofu

U organizaciji streličarskog kluba Grebengradski streličari 16. lipnja 2012. godine u Novom Marofu održano je natjecanje u disciplini FITA 2×70/50 metara. Nastupilo je 60ak natjecatelja koji su se po vrućem i sunčanom vremenu borili za najbolje rezultate. Suci ovog natjecanja bili su Nina Herceg iz Novog Marofa i Vladimir Šincek iz Varaždina.

Najmlađi član SK Cekin, Amanda Mlinarić koja se natječe u konkurenciji složeni luk djevojčice do 12 godina, osvojila je prvo mjesto sa 673 kruga.

U konkurenciji seniora složeni luk natjecala su se četiri varaždinska streličara od kojih je najbolji bio Alen Ružić (rezultat kvalifikacija: 643 kruga) koji je nakon eliminacija zauzeo četvrto mjesto. Alen je u borbi za broncu izgubio od Kamenka Klofutara iz Zagreba 130:141. Sedmo, osmo i deveto mjesto zauzeli su redom:  Tomislav Mlinarić (rezultat kvalifikacija: 651 krug), Stjepan Gašparić (rezultat kvalifikacija: 653 kruga) i Mario Strelec (rezultat kvalifikacija: 623 kruga).

Zoran Marenčić je u konkurenciji seniora goli luk zauzeo prvo mjesto nakon eliminacija, koje se držao i nakon kvalifikacija gdje je otpucao 609 krugova. U finalu je bio bolji od Roberta Potrlača iz Gline rezultatom 6:4 u setovima.

Treće mjesto je pripalo Goranu Gojkoviću u konkurenciji seniora standardi luk sa 576 krugova, dok je kod veterana standardni luk, Vjekoslav Rutić bio drugi sa 455 krugova.

Sa 610 krugova, Jasna Porobija bila je najbolja kod seniorki tradicionalni luk, dok su kod veterana tradicionalni luk, Nenad Slukić (571 krug) i Radivoj Miladinović (543 krugova) zauzeli prvo i drugo mjesto.